Aktuális híreink

1

Ünnepi Nyitvatartás:

 

Arborétumunk 2017. december 23-án, délután 4 órakkor, az idei évre bezárja kapuit, hogy 2018. január 6-án újult erővel vethessük magunkat bele az új esztendőbe.

A Folly Arborétum és Borászat összes dolgozója nevében szeretnénk Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt kívánni minden kedves látogatónknak!


follyarboretum_advent

Adventi Kézműves vásár!

December 02. és 23. között minden szombaton!

Idén első alkalommal rendezzük meg Adventi Kézműves vásárunkat, ahol helyi kézművesek kínálják saját termékeiket. Emellett kürtős kaláccsal, lángossal, forralt borral és hangulatos élőzenével várjuk kedves vendégeinket.
 
A kert látogatása az adventi időszakban INGYENES!
 
A zenét biztosítja: Szakonyi Milán és Babos-Piller 
 
Kézművesek:
Szegi Családi Gazdaság: Házi készítésű sajtkülönlegességek
Szabó János: Diszeli Faesztergályosok
Vajai István: ChocArt
Némethné Major Judit: Kézműves
Major Maja: Kézműves, Manóbabák
Folly kézműves termékek
 
KARÁCSONYFA VÁSÁR: December 09. és 23. között, nyitvatartási időben minden nap


DSC_8370

Szakmai látogatás!

Október 7-én ellátogatott hozzánk az European Botanic Gardens Consortium. Hatalmas megtiszteltetés számunka, hogy vendégül láthattuk többek között a BGCI Education (Botanic Gardens Conservation International), a bécsi, illetve a lengyel egyetemek neves szakmai képviseletét. Köszönjük!

További képek…


_DSC7676_3000x2002

Díjat kaptunk!

okotur-tanosveny-logo-2017A Folly Arborétum és Borászat “Az év ökoturisztikai létesítménye” elnyerésére kiírt pályázaton, “Tanösvény” kategóriában I. HELYEZÉST ért el!

Évek óta azon dolgozunk, hogy vendégeink egy igényes, és minden tekintetben fejlődő kertet látogathassanak. Nagyon büszkék vagyunk és köszönjük az elismerést!


palyazatfolly

Fotózz, szerkessz, nyerj! – pályázat felső tagozatosoknak

Előző rajpályázatunk után nagyon sokan kérdezték, hogy a felső tagozatosok miért nem pályázhattak. A nagy érdeklődésre való tekintettel, úgy döntöttünk, hogy nem lenne fair részünkről, ha az idősebb korosztály nem mutathatná meg alkotásait, ezért újabb pályázatot hírdetünk:

Készíts egy fotót/fotókat arról, hogy milyen kertre vagy büszke lakóhelyed környékén, vagy mit jelent számodra a kert. Legyél kreatív a képszerkesztésnél, állíts össze egy tetszetős montázst vagy kollázst. Juttasd el az Arborétumunk palyazat(kukac)follyarboretum.hu e-mail címére október 1-ig, nyerj egy Lenovo tabletet magadnak és egy kirándulást az egész osztályodnak. 30.000 forinttal beszállunk az útiköltségetekbe, körbevezetünk Titeket a kertben, mindenki ültethet egy fát, illetve megvendégelünk benneteket egy ebéddel és fagyival. Ezen kívül az első három – egyéni helyezett – értékes nyereményekben részesülnek. Ez utóbbiak bírálatában ezúttal is szakmai zsűri lesz a segítségünkre.

Téma: „A kert”
Beküldési határidő: 2017. október 1.
közönségszavazás kezdete: 2017. október 4.
Beküldés módja: e-mailben, fáljnév: név_osztály_iskola.jpg (név, tanár, iskola, osztály és elérhetőségek a levél szövegében legyen feltüntetve)
Közönségszavazás vége és eredményhirdetés: 2017. október 20.

Bővebb információért keresd munkatársunkat a  +36-70 333 2569-as telefonszámon vagy a nemeth.orsolya(kukac)follyarboretum.hu e-mail címen!


dsc_6499

Minden szombaton élőzenés borpiknik az Arborétumban!

Június 17-től, minden szombat délután 15:00 és 18:00 között, a Babos-Piller Jazz Duó ad koncertet az Arborétumban, így egyfajta zenei aláfestéssel járható be a kert, de a teraszon ülve, borainkat kortyolgatva és a balatoni panorámát csodálva is kellemesen eltölthető bármelyik szombat délután! Bővebb információért keresse fel facebook oldalunkat, vagy hívjon minket a +36-70-338-7377-as telefonszámon!


folly_webshop

Elindult a Webshopunk!

A Folly Arborétum és Borászat régi tervei között szerepelt, hogy a kert fejlesztése mellett, kényelmi szolgáltatásainkat is bővítsük. Örömmel értesítjük minden kedves látogatónkat, hogy mai nappal elindul a Folly Arborétum és Borászat hivatalos Webshopja.

Mostantól bárki a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módon juthat hozzá borainkhozházi szörpjeinkhez vagy szőlőmagolajos natúrkozmetikumainkhoz. Számítógép előtt ülve vagy mobileszközzel a kezében bárhonnan s bármikor leadhatja megrendelését és intézheti a kifizetését, a csomag pedig néhány nap múlva házhoz érkezik, ráadásul bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén az ország bármely pontjára ingyenes kiszállítással.folly_fenyorugyszorp

Elkészült az idei Folly Fenyőrügy szörp!

Mintha friss fenyőhajtást ropogtatna, illatos-édes kellemesen gyantás ízű frissítő készíthető belőle. Mi itt az arborétumban citrom ill. Narancs karikával készítjük és kínáljuk Önöknek.

A fenyőrügy jótékony hatásai perégóta közismertek. Kiváló nyákoldó hatású, így nagyon sokan, szirupként, természetes köptetőnek is használják, illetve magas a C-, B2-, K-vitamin, valamint az ásványi anyag tartalma is.