Arborétumi séta

Egész évben nyitvatartó Arborétumunk nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csak különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem Isten segítségével négy generáció elkötelezett munkája és kitartása. Legyen részese családunk történetnek! Ismerje meg a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát.

Az arborétum magját, a szőlőbirtokok fölött meghúzódó sziklás, köves „Öreg Arborétumot” dédnagypapánk, Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette száztíz évvel ezelőtt. Nagyapánk dacolva az államosítással folytatta a munkát. Édesapánk visszavásárolta az ellopott területeket és megnyitotta a kertet a nyilvánosság elött. Az arborétum és a csatlakozó erdő, mintegy 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje féle virul itt.

Hét évvel ezelőtt mi, a negyedik generáció – Folly Réka és Folly Judit – is bekapcsolódtunk a munkálatokba. Üknagyapánk is foglalkozott ezen a birtokon a szőlőtermesztéssel – ebbe a hagyományba igyekszünk mi friss lendületet vinni. A megújult arborétumban öt világtáj fenyőivel, gyermekparadicsommal, árnyas pihenőkkel, kilátóval, fenséges panorámával és saját borainkkal, kézműves termékeinkkel várjuk a hozzánk látogatókat.

Belépőjegy árak:

  • felnőtt: 1.200 Ft
  • nyugdíjas: 700 Ft
  • tanuló(6-18 év):  700 Ft
  • családi (2 felnőtt+ 2 vagy több tanuló): 3.000 Ft

Sofőröknek, kisebbeknek ajánljuk saját készítésű, tartósítószer mentes, kézműves szörpjeinket! Tudjon meg többet termékeinkről!

Szörpkóstolóink


Sétáljon 100 éves cédrusok között, és a kirándulás végén, vagy akár a séta közben, a fák árnyékában megpihenve, gyönyörködjön a káprázatos balatoni panorámában! Közben megkóstolhatja a Folly Buborékát, Olaszrizlinget, Budai zöldet, Kéknyelűt,  és a többi tételünket is.


Borkóstolós ajánlataink


Ha csoporttal, baráti társasággal érkezne hozzánk, esetleg céges rendezvényhez keresi a megfelelő helyszínt, akkor a legjobb helyen jár. Az Arborétum és borozóteraszaink kiváló terep lehet céges rendezvényeknek és csapatépítő programoknak is. 

Engedje, hogy segítsünk egy nem mindennapi helyszínnel emlékezetessé tenni céges rendezvényeid. Legyen Nálunk a meeting, csapatépítés, kirándulás…

Ajánlataink csoportoknak:

Nagyobb csoportoknak, baráti társaságoknak és céges rendezvények meleg étkezési lehetőséget is biztosítunk. Kérje egyedi ajánlatunkat kollégánktól!
Telefon: +36 70 333 2569
E-mail: nemeth.orsolya@follyarboretum.hu

Csoportos ajánlataink


 

dsc_9225

dji_0368

dsc_6347

DSC_7607

DSC_7573

DSC_7627